Playa Marie Pompoen/Pampoen – Curacao

For English click hereFor English click here

Playa Marie Pompoen-Pampoen (het is onduidelijk wat nou exact de naam is) is een kleine (deels) aangemaakte strand/baai net om de hoek bij het bekende "Breezers" hotel. Erg populair bij de lokale bevolking doordat er hier geen entree betaald hoeft te worden en ook omdat het vrij centraal en dus ook dichtbij de woonwijken ligt. Het is echter ook bekend bij de toeristen en dat is voor de volgende reden; duiken! Vanaf hier kan je naar 1 van de top duiklocaties van Curacao gaan, namelijk een onderwater autosloop met auto's gedateerd uit de jaren '40! Zie video en fotogalerij voor een indruk.

    

playa-marie-pampoen-pompoen-strand-curacao-3

  • Het is gratis en er is genoeg plek om te parkeren en dus ook makkelijk om eventueel jouw duikspullen te lossen/laden.
  • Doordeweeks zal het vrij rustig zijn. In de weekend kan het echter eg druk zijn doordat veel lokale mensen dan hier komen ontspannen.
  • Mocht je iets willen eten en/of drinken dan is het aan te raden om een hapje, of een uitgebreide dinner, te nemen bij SeaSide Terrace. Betaalbaar en lekker! Deze ligt gelegen aan het strand.
  • Zoals eerder vermeld kan je vanaf hier makkelijk naar de onderwaterse autosloop duiken. Deze werden in de jaren '60 hier gedumpt om zodanig een artifcieele rif te maken. De auto's zelf dateren uit de jaren '40 en dus is het een erg mooi en apparte belevenis om mee te maken. Wees echter wel voorzichtig om ze niet aan te raken. Zie video:

  • De route naar deze onderwaterse autosloop is makkelijk en moet dus geen probleem zijn als je net je PADI in handen hebt.