Klein Curacao

For English click hereFor English click here

Ook al ligt deze strand niet op Curacao zelf is het een van de mooiste stranden die Curacao te bieden heeft. Klein Curacao is een klein eiland op ongeveer 30 kilometer ten oosten van Curacao. Het is bereikbaar via boot en tegenwoordig ook per helikopter. Een trip per boot duurt tussen de 2 en 4 uurtjes. Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden en elk heeft zijn eigen pakket. Vaak kan je hier dan ook een pakket van kiezen incl. drank en een BBQ. Ideaal dus op het eiland zelf zal je geen restaurants e.d. treffen. Klein Curacao heeft tevens ook de langste strand van alle stranden die Curacao te bieden. Ook voor de snorkelaars en duikers is deze strand een ware genot. Dit is er zeker eentje die je niet mag missen……..

   

klein-little-curacao-strand-stranden-3  

  • Zoals vermeld kan je hier alleen per boot of helikopter komen.
  • Door de sterke noordoostpassaat is de zee hier vrij ruw. Als je dus gevoelig bent voor zeeziekte dan is het zeker aan te raden om pillen mee te nemen.
  • Veel bedrijven die de boottochtjes aanbieden hebben ook een pakket waar je dan voor een vast bedrag p.p ontbijt, BBQ en drank kan krijgen.
  • Op het eiland zijn er een paar hutjes/palapas waar je gebruik van kan maken om even te ontsnappen van de hete middagzon. Het kan soms echter ook erg druk zijn (als er meerdere bootjes op hetzelfde dag aanmeren) dus vergeet je zonnebeschermingolie en/of parasol niet mee te nemen!
  • Trek er een hele dag voor uit. De boot vetrekt vraag vroeg in de ochtend (7:00u AM) en terug aanmeren op Curacao zal vaak tussen 16:30/17:30 zijn.
  • TIP: Er is een vuurtoren op het eiland die zeker de moeite waard is om (van buiten af) te bezoeken. Ga er niet in want het gebouw is helaas niet meer in de beste staat!
  • Aan de noordkust van het eiland is het ruw en kan je dus niet zwemmen. Je zal hier wel een aangestrande schip treffen die helemaal verroest is.
  • Mocht je een kite-surfer zijn dan zou het zeker de moeite zijn om hier te gaan kite surfen. Door het harde wind is het een gewilde plek om te kite-surfen.
  • Doordat het water hier kristalhelder is is ideaal om te snorkelen en om te duiken. Het zichtbaarheid is hier ongeveer zo'n 30 meter.
  • Doordat de strand vrij lang is zal je hier altijd een goede plek kunnen vinden om te relaxen.

Bedrijven die boottochtjes aanbieden:

Miss Ann (Motor Boat)

The Mermaid (Motor Boat)

Insulinde (Sailing Ship)

Bounty Adventures (Catamaran)