Playa Boka Santu Pretu Strand – Curacao

For English click hereFor English click here

Playa Boka Santu Pretu is een zeer unieke strand op Curacao. Deze strand/baai heeft geen witte strand zoals de overige stranden op Curacao. De kleur van het strand is hier zwart en dus de naam "Santu Pretu" (zwarte zand). Doordat de toegangsweg tot deze strand gesloten is zal je hier bijna nooit meerdere strandgangers tegenkomen. Gelukkig zijn er nog 2 andere manieren om op het strand te komen, namelijk te voet of per boot (o.a. met behulp van Captain Goodlife). Deze strand is echter wel niet geschikt voor als je gewoon wilt zwemmen/relaxen in het water. Doordat er hier heel veel stenen/rotsen/koraal aanwezig is is het aan te raden om te gaan snorkelen. Hier zal je heel veel vissen tegenkomen die je bij de andere stranden niet zo snel in het ondiepe water zal zien. Ook zijn er hier geen faciliteiten dus is het niet erg populair bij de massa strandgangers. Dus zoek je wat privacy en een mooie plek om te snorkelen….dan ben je bij het juiste adres!

curacao-playa-boka-santu-pretu-strand-stranden-baai-10  

  • Zoals vermeld kan je hier niet met de auto komen doordat de toegangsweg prive terrein is. Te voet kan gelukkig nog wel en dat is dan via Playa Santu Cruz. Als je bij Playa Santy Cruz bent heb je aan de linkerkant het bedrijfje van Captain Goodlife. Hierachter heb je een smalle paadje die de mondi (bos) ingaat (zie foto). Volg deze paadje volledig af en je komt dan uit bij Playa Santu Pretu. Kijk wel uit want het paadje bevat vele soorten cactussen die jouw schrammetjes kunnen bezorgen.
  • Doordat er op Playa Santu Pretu geen bomen/palmen aanwezig zijn zal je hier goed moeten insmeren. Ook kan het hier ERG heet worden in de namiddag doordat het strand zwart is!
  • Pas op voor de vele zeeappels als je het water ingaat.Als je het water ingaat